Teltház, avagy ami azon túl


Nem posztom kritikákat írni vagy véleményt formálni produkciókról, bár aki ismer, tudja, hogy azt gondolom, gondolkodó embernek mindig van és legyen is véleménye.
Az ország második legnagyobb arénájában a Főnix csarnokban sokféle esemény, sokféle produkció megfordult már. Keresi a helyét a létesítmény a hazai és a nemzetközi piacon egy ideje. A kezdeti szárnyalás után -találgatni lehet az okokat (vélemény van itt is) - a csarnok elcsendesült, kiürült, alig volt benne rendezvény, teltházról ne is beszéljünk, tisztelet a kivételnek. A Tankcsapda vagy egy-két sportesemény kapcsán lehetet talán reménykedni, hogy újra életre kel.
Ma egy stand-upos, 50 pluszos  fiatal ember teltházas produkciója, az igényes hang és színpadtechnika újra azt éreztette a nézőkkel, de jó hogy van Debrecennek egy ilyen csarnoka, lehettünk volna Németország vagy éppen Nagybrittania hasonló méretű, többfunkciós csarnokai egyikében is! 
Aki e műfaj táján sertepertél tudja, hogy nincs előre megírt recept milyen a jó teltház, mitől lesz, milyen, mekkora körítés kell a produkcióhoz és hogyan alakul összhang az előadó és a közönség között. A tudatos közönségszervezés mellett a szervező az addigi tapasztalatai, no és sokszor a megérzése, vagy éppen a zseniálisnak tűnő ötlete által vezérelve áll bele, sokszor sok mindent kockáztatva. A varázs, a csoda a jegyek eladásán és a körítésen túl ott születik valahol a színpad és a széksorok között. ... és van amikor minden extra manír nélkül születik valami. Közel 5000 néző előtt standupot nyomni több mint 120 percen át, nos ezt Magyarországon nem sokan vállalnák be, nem úgy Hadházi László a Dumaszínház egyik oszlopos tagja. Jó érzés volt látni az elmúlt hónapokban, hogy vannak álmok, tervek, van minőség, tervezés, kivitelezés, harc, hogy a néző a legjobbat kapja. Van, amikor összeérnek dolgok. Egy biztos különleges este volt és a Tankcsapda újabb évvégi teltházasnak ígérkező koncertje előtt fel van dobva a labda; vegyük birtokba ezt a fantasztikus teret, töltsük meg élettel, más-más műfajú élményekkel a lelkünket, hogy egyre több hazai, nemzetközi fellépő, menedzser, szervező számára legyen el- és megkerülhetetlen, kedvenc kulturális hely a debreceni Főnixcsarnok! A mai programért nézőknek, főhősnek, szervezőknek, ötletgazdának egy nagy ölelés jár... A többi a folytatásban!
TOP