A szépszavas víz hatása


Zenét hallgatok és ágyba bújok. Veled! Nem passzol bele az estédbe, tudom, de... veled kelek és ébredek. Veled vagyok egész nap. Veled álmodom! Velem vagy egy hete! Nem is igaz! Honnan pottyantál az életembe? Nekem most jóóó! Látszik rajtam :))) Jó éjt! Holnap hívlak! -üzente Tamás Borinak. 

A lány izgatottan olvasta el újra és újra az üzenetet.“Ezt neki irta? és tényleg, honnan is pottyant az életébe ez a szabad életfelfogású férfi? Tanakodik, miközben pillangók repdesnek a gyomrában, nem már nem is csak ott, mert virágos rét lett ott belül minden. Könnyűnek, önfeledtnek és boldognak érezte magát a lány egy pillanatra. 

Egy hete ismerte meg Tamást, amikor kutyaiskolába vitte Porszemet, a kis tarka keverék kutyáját. Egy rokonát kísérte el a magas, helyes, szelíd tekintetű fiú, akivel azóta minden nap beszélnek, csacsognak, nevetnek! Na, de máskor is volt már ilyen, máskor is nevetett, beszélgetett egy-egy fiúval telefonon, de ez most valahogy más volt. 

Bori alig várja, hogy Tamás hívja, alig tud a munkájára figyelni hét napja, pedig az Élelmiszerkutató Intézetnél éppen egy új projektet bíztak rá. Harminc éves múlt, ősszel barátai hatalmas bulit szerveztek neki tele meglepepetéssel. Az egyik ajándék egy üvegedény volt, amelyben kövek voltak. Minden vendég írhatott rá egy szót, egy rövid mondatot, egy kívánságot. 

Bori a ma esti üzenet hangulatában sütkérezve, előveszi újra az üvegedényt miközben a pillangók egyre felszabadultabban bejátsszák az egész pályát a lány testében eljutva a legkisebb, rejtett zugba is. 

“Miért éppen most, amikor a munka beindult és alig van szabadidőm? Mi ez most és egyébként is a sok próbálkozás után, ő régen letett arról, hogy találjon valakit, aki hozzávaló. 

Bori különleges kék szemű, bájos, visszafogott, de nagyon céltudatos, csinos, sportos lány. Világ életében, olyan valaki, aki különleges bájával mindig hatással tudott lenni a környezetére. 

A köveket kiemelve az üvegedényből, sorba rakja, majd sorolja a ráírt mondatfoszlányokat;

“Egészséget, kalandokat, jó munkatársakat (na, ezt biztosan Marci írhatta, akivel egy kis vitába keveredik olykor.), szerelmet, tiszta vizet-tiszta gondolatokat, barátokat, boldogságot, sok szabadidőt.”

Na, ennél a szónál megáll és átfutja újra a szavakat, hogy újra átélje, átérezze, melyik szó milyen érzést indít útjára benne. 

“Szerelmet, tiszta vizet-tiszta gondolatokat. - olvassa el újra! Nagy természetvédőként átugorja a szerelem szót és elidőz a vizes kívánságom... 

A víz éltető erő, tisztító, átmosó hatása kívül-belül hat-idézi fel a számára egyszeregyet.

“Juj, de messzire keveredtem az sms olvasása óta” - gondolja és valahogy még  mindig nem tudja mit is válaszoljon... 

Azt mégsem kérdezheti meg, hogy milyen zenét hallgat, mert érzi ő is, a fiú nyilván nem erre vágyik és valójában, a csodába is, nem meri neki azt írni, hogy Én is Rád, mindig, sokszor, egész nap, mindenkor. Aztán a kövek némán ugyan, de megszólalnak a lány tudatalattijában és beszélgetni kezdenek! 

“Tiszta víz-tiszta gondolatok, kérlek húzódj most hátrébb, mert nem férek közelebb hozzá.”- mondja a szerelem. A sok szabadidő és a kollegák pedig összevesznek, majd sorsot húznak, kinek mikor mennyi jut Boriból.

Tamás sms e pedig megválaszolatlanul ott mosolyog Bori telefonjában, s a smájlik, emojik ugrabugrálnak örömükben. 

Bori érzi, ideje lenne válaszolnia, majd kiugrik a szíve úgy kalapál, a pillangók fogják vissza ki ne ugorjon.

“Tiszta vizet-tiszta gondolatokat! Várom a holnapot!” írja válaszul a kövek hatására megkönnyebbülve, aztán a fejéhez kap.

“Hogy lehet ilyen béna, hogy írhatta ezt??”

Nem sok ideje van bosszankodni, mert érkezik is a válasz. “Szépszavas, szénsavas, szénszavas vizet abba a pohárba!!! Én már ágyban, zenét hallgatok, s Te itt vagy mellettem.”

Bori elcsendesül, a pillangók leszállnak, mozdulatlanul megpihennek. Bori tudja, érzi kár is lenne visszavonulót fújnia, visszatuszakolnia az érzéseit, úgysem járna sikerrel, a szépszavas víz hatni kezdett.

TOP