CS.A.K. egy nő


A CSAK egy nő?! programsorozatot a Debreceni Kőr Dáma Egyesület 2016-ban indította útjára azzal céllal, hogy a társadalom szélesebb és szűkebb egységeiben; a családok életében nyitott társadalmi párbeszéd induljon el a hagyományos női-férfi szerepek; az anya, nő, hivatás, karrier viszonyrendszerének újraértelmezése kapcsán.


A CSalád.Anya.Karrier. egy nő?!” konferenciasorozat témái: Megfelelni? Alkalmazkodni? Szembehelyezkedni? Te melyiket választod? A környezeted határoz meg téged, vagy te határozod meg a környezetedet? Olyan előadókat, szakembereket, civil szakembereket hívunk kerekasztal-beszélgetéseinkre, akik életútjukkal, tapasztalataikkal mintát tudnak mutatni arról, hogyan lehet a gyermekvállalást összeegyeztetni a hivatással, hogyan lehet un. „párhuzamos karriert építeni”.


Személyes élményeken keresztül színes képet szeretnénk mutatni arról, hogy milyen alternatívák lehetségesek arra, hogy az új kihívások között az anyák, nők megvalósítsák a terveiket, a vágyaikat, tehát önmagukat és ugyanakkor egyensúlyt teremtsenek a gyorsan változó világ kihívásai és a tradicionális családmodell elvárásai között.

Eddig öt konferencián cseréltek véleményt a résztvevők számos területre kalandozva. A következő konferencia 2019 májusában Budapesten kerül megrendezésre.

TOP