A Család-OK Országos koncertje


A Család-OK Országos koncertje program ötletet 2018-ban a Családok évében fogalmazódott meg.  A program koncepciója, hogy „A zene az kell, mert körülölel” címmel Család-OK Országos Koncertje hangverseny során egy napon adnak koncertet olyan családok, ahol több generáció foglalkozik zenével, hangsúlyozva annak szerepét, hogy a zene egy olyan érték, amely családokon, közösségeken átörökíthető. Az előadásoknak műfaji megkötése nincs: bármilyen hangszerjátékkal, énekkel lehet majd csatlakozni a programhoz, egyetlen kikötés a családi előadás, és előnyben részesülnek a generációkon átívelő kezdeményezések. A különböző egyházi felekezetek mellett az oktatási intézmények és további un. alternatív helyszínek (jégpálya, piac)  is csatlakoztak a programhoz; 2018-ban Magyarország közel 200 településén zenéltek családok kisebb, nagyobb produkciók keretein belül.


 Kérdés, hogy az idősebbek át tudják-e adni a tudásukat, és ha igen hogyan a fiatalabbaknak? A generációk közötti tudásáramlásban a család szociális szerepe is meghatározó, miközben maga a család is átalakuláson megy keresztül.  A Család-OK országos koncertje szakmai és civil kezdeményezést ötvöz egy nagyszerű programmá, hagyományt tud átadni és családokat, közösségeket képes összekovácsolni.

A program olyan értékeket emel a középpontba, amelyek összekötnek szűkebb és tágabb közösségeket, felmutatják, erősítik, átörökítik a helyi kulturális értékeket. Emellett lehetőséget biztosít arra is, hogy a családi műsorok cserealapon más résztvevő városokban is bemutatkozhassanak a jövőben.  A program nyitott ingyenes bárki számára látogatható.


TOP