Debreceni Hospice Ház Alapítvány


A Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnökeként hálás vagyok azért, hogy a régióban tevékenykedő szakemberek, civilek régóta dédelgetett álmát váltottuk valóra, amikor a Méltóság mezeje szemléletformáló társadalmi program tizedik évében megnyithatott a Hospice és Palliatív Terápiás osztály (2017). Köszönetet érdemel mindenki, aki segített ebben a folyamatban. Felelősségünk és feladatunk is a Debrecenben 20 ággyal megvalósult Hospice részleg munkájának a segítése, támogatói kör kialakítása, forrásteremtés, az eszközök beszerzése, képzések megvalósítása. Közös célunk a hospice alapvető ellátási formájának az otthonápolási csoport munkájának a kiterjesztése és elérhetővé tétele Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében.


Felelősségünk és feladatunk is a Debrecenben 20 ággyal működő részleg munkájának segítése, támogatói kör kialakítása, forrásteremtés, az eszközök beszerzése, képzések megvalósítása. Közös célunk a hospice alapvető ellátási formájának az otthonápolási csoport munkájának a még szélesebb körű kiterjesztése és elérhetővé tétele, továbbá a hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatok építése az ellátás színvonalának biztosítása érdekében.


Céljaink között szerepel a Méltóság mezeje társadalmi szemléletformáló program hazai és nemzetkozi továbbléptetése annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a hospice és palliatív szemléletet és ellátási módot. Ebben az érintett  egészségügyi és szociális ellátórendszerek közötti koordinációs szerep elengedhetetlen. Megtisztelő számunkra, hogy  Bagdy Emőke, Cserhalmi György és Nyáry Krisztián kuratóriumi tagként segíti munkánkat.

Weboldal címe: http://www.debrecenihospicehaz.hu
https://www.webbeteg.hu/cikkek/portre/26954/hospice-ellatas

TOP