Méltóság mezeje programA Méltóság Mezeje társadalmi szemléletformáló program a gondoskodásra nevelésről szól, célja, hogy már gyermekkorban elkezdjünk egy olyan tudatos nevelést, amely az elmúlást, a veszteséget az élet természetes részének tekinti, és nyílt párbeszédet kezdeményez a témában. Komplex mentális programot dolgoztunk ki pedagógusok, pszichológusok, mentálhigiénikusok segítségével, amely során a csoportos tematikus beszélgetések, az addicionális programok (irodalmi pályázat, nárciszültetés, futófesztivál, receptverseny, főzőverseny, mozi látogatás egyéb kreatív programok,) segítségével tudunk a gondoskodásra nevelésről, a megküzdésről, az elengedésről beszélgetni.

17 nevelési és oktatási intézményt sikerült Debrecenben bekapcsolni a programba, Hajdú Bihar megyében pedig további öt település csatlakozott, Berettyóújfalu, Vámospércs, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház és Nyíradony.


A Méltóság mezeje program vezetőjeként büszke vagyok arra, hogy több ezer gyermeket, szülőt és pedagógust sikerült megszólítanunk ebben a témában, a gyerekeken keresztül mérhető volt a transzferhatás. Az egymásra való odafigyelés, az egymás iránti tisztelet, az emberi méltósághoz való alanyi jogunk alapköve társadalmunknak. Innen tudunk építkezni… van miért, van kiért.

TOP