Sajtó


„Minden perc értékes” – interjú Porkoláb Gyöngyivel a méltóságról, amely az embert élete végéig megilleti

szerző: Jámbor-Miniska Zsejke

2020.12.04.
A hospice olyan betegek testi és lelki szenvedéseinek enyhítésével foglalkozik, akik már gyógyíthatatlanok, csak tüneti kezelésben részesíthetők, és ápolásuk során az emberi méltóság megőrzésére törekednek. A látszat ellenére ez az ellátási forma nem arról szól, hogy vége az életnek, hanem arról, hogy amíg tart, minden perc értékes, és akár egy kikeményített kispárna is hordozhat örökérvényű üzenetet az itt maradt hozzátartozóknak. Porkoláb Gyöngyivel, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk.
Részletek: https://kepmas.hu/hu/minden-perc-ertekes-interju-porkolab-gyongyivel-meltosagrol-amely-az-embert-elete-vegeig-megilleti

Olyan szerelem volt az övék, amire nincs megfelelő hasonlat

szerző: Fekete Fanni

2019.10.18.
„Elkezdtünk pletykálni róluk, Magdaként és Tiborként emlegetni őket, mintha csak az ismerőseink lennének” – Krajcsi Nikolett és Mészáros Tibor színészházaspár Szabó Magda és Szobotka Tibor íróházaspár kapcsolatának történetét dolgozza fel a „Magda, a Szabó” című kétszemélyes utazódarabban.
Részletek: https://kepmas.hu/hu/olyan-szerelem-volt-az-ovek-amire-nincs-megfelelo-hasonlat

Magda, a Szabó

szerző: Hajdúszoboszló Televízió

2020. 10. 30.


Részletek: https://youtu.be/Dhj9Qs0QeC4

A család minden tagja számára

szerző: NOE LEVELEK

2020.10-2020.11
Az apamondta.hu-beszélgetések során kimondott gondolatok, történetek elgondolkodtatók,meghatók és egyben szembesítenek is megannyi érzéssel, vággyal, örömmel és bánattal, si-kerrel és veszteséggel, de mind olyan dologgal, amely belőlünk fakad, amelyet ránk hagytakelődeink. Nekünk itt a jelenben van dolgunk. Beszélni, beszélgetni egymással, elfogadással,szeretettel, engedelmességgel.
Részletek: https://noe.hu/wp-content/uploads/2020/10/noe_328-329__netre-1.pdf

Méltósággal meghalni nem kiváltság

szerző:HAON.hu

2019.10.31.
A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház belgyógyászati tömbjének második emeletén 2017 márciusában nyílt meg 20 ággyal a Hospice-Palliatív Terápiás Osztály azzal a céllal, hogy az ott dolgozók a végső stádiumban lévő daganatos betegek s hozzátartozóik terhein könnyítsenek.
Részletek:  https://haon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/meltosaggal-meghalni-nem-kivaltsag-3639736/

Saját készítésű termékekkel lepték meg a Kenézy Kórház dolgozóit a CSAK Design alkotói

szerző: Dehir.hu

2020.12.16.
Debrecen - Az egyedi ajándékokkal köszönetüket és hálájukat fejezték ki a Sürgősségi Osztályon dolgozók megfeszített munkájáért.
Masnival átkötött dobozokkal érkeztek a Kenézy Kórházhoz a kreatív alkotók. A Város Szíve előtt Porkoláb Gyöngyi, a CSAK Design egyik alapítója, a CSAK Design Kör Egyesület elnöke köszönetet mondott az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért.

Részletek: https://dehir.hu/debrecen/sajat-keszitesu-termekekkel-leptek-meg-a-kenezy-korhaz-dolgozoit-a-csak-design-alkotoi/2020/12/16/

TOP