Tankerületi Tanács


Középkorú nőként és négy gyermek édesanyjaként a mai munkaerő piacon érdekes feladat és kihívás szembenéznem azzal, hogy  az eddigi munka és élettapasztalatom, a hivatásom gyakorlása és a családi teendők mellett milyen egyéb szakmai és társadalmi feladatot vállalok fel.

A Debreceni Tankerületi Központ tankerületi tanácsába a Nagycsaládosok Országos Egyesülete delegáltjaként vállaltam el öt évre a feladatot (2018-2023).

Világéletemben emberek között mozogtam és igazi csapatjátékosnak tartom magam, aki többnyire az élére áll dolgoknak, ötlettel és indít el folyamatokat. Közel húsz éve vezetek egy csak női tagokból álló civil szervezetet, amely számos a társadalomban felmerülő kérdésre, problémára konkrét programok kidolgozásával, lebonyolításával reagált legyen szó szociális, hátrányos helyzetűekről, a szenvedélybetegekről, a fiatal művészek lehetőségeiről.
Fontos szempont bármilyen programnál számomra a stratégiába való illesztés illetve a fenntarthatóság. A munkafeladataim változásával fontosnak tartom a folyamatos, életvégig tartó tanulást.  Az oktatás és a kultúra, az egyén és közösség viszonya az évek során fontos kérdések lettek számomra sokrétű munkám kapcsán, Debrecen a város kulturális főváros pályázatának társadalmasítási és közösségépítő tevékenységét koordinálhattam operatív vezetőként.

Társadalmi szemléletformáló programot indítottunk útjára Méltóság mezeje címmel a gondoskodásra nevelés üzenetével, amely már óvodás korosztálytól megszólítja a gyerekeket, pedagógusokat, szülőket az elmúlással, egymás iránti figyelemre. A hospice mozgalom szellemiségében számos társadalmi réteghez eljutottunk. Az elmúlt években sikeresen integráltuk a Méltóság mezeje programot a Debreceni Tankerület által is támogatott Debreceni Tehetséggondozási programba, annak a mentális támogatói programját biztosítva.

Továbbra is szívesen támogatok minden olyan programot, amely a társadalomban a családok, az egyének közösségformáló erejét megmutatva, erősítve további szinergiákat mutat az oktatás, az egészségügy és a szociális szféra területein. Ezért vállaltam el örömmel a Debreceni Tankerületi Központ tankerületi tanácsába delegáltként a jelölést.

TOP